Грађани да се придржавају свих хигијенских мјера; У припреми и карантин у Броду

Главни координациони тим који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржао је данас редован састанак на којем је разматрана тренутна ситуација у Републици Српској у вези са појавом вируса корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, анализирано спровођење свих досадашњих мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, као и мјера које предстоје у борби са вирусом корона у Републици Српској.

Министар Шеранић саопштио је да је карантинско насеље у Шамцу од данас у функцији, те да је у току припрема и карантинa у Броду, који ће бити сутра стављен у функцију.

Он је навео и да од данас у Студентском центру „Никола Тесла“ почиње смјешатј лица позитивних на вирус корона.

На састанку је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих хигијенских и других препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар