Још један Црно-бели бал у Кљајићеву протекао у сјајној атмосфери и пријатељском дружењу

У свечаној сали Тропикана 10. фебруара одржан је Црно-бели бал у част ФК Кордун. На балу су се окупили чланови управе, бивши, садашњи играчи и пријатељи клуба. Прикупљена средства са томболе искористиће се за потребе омладинске школе фудбала из Кљајићева. Организатори бала су Зоран Милетић, Душан Козлина, Ивица Драгић и Милорад Чекелиш.

Клуб је кроз историју имао и успона и падова, али је увијек био у систему такмичења. Највећи успјех клуба су четири сезоне у Војвођанској лиги – четврти ранг. Данас се клуб бори на све начине да опстане и постигне резултате уз труд управе и играча и подршку села и општине Сомбор.

Овај клуб је у срцу Кордунаша и ван подручја општине Сомбор, и из тог разлога сви се требају потрудити да, у складу са могућностима, допринесу што бољем функционисању клуба.  Многи дјечаци су стасали управо на теренима ФК Кордуна, многи сјајни фудбалери поникли управо овдје, и сада је велика пажња умјерена на омладинску школу и пружање могућности омладини да у Кљајићеву здраво одраста.

Управу клуба чине предсједник Зоран Милетић, тренери Милош Карталија, Душан Козлина и Марко Чесновар, за лиценцу је азслужан Дарко Карас, а логистика је у рукама Ивице Драгића Мехе.

Управа зе захвалила свим присутнима што су се окупили у великом броју, и пружили помоћ клубу и поручили да се надају да ће испунити очекивања у наредним сезонама.

Фудбалски клуб Кордун основан је давне 1947. године и тренутно се такмичи у ПФЛ Сомбор лиги. Организацијски састав чине кадетски, пионирски и сениорски састав. Будући планирани пројекти клуба су постављање додатних рефлектора како би могли одигравати утакмице и у вечерњим сатима, уређење паркинга око стадиона и изградња савремене фитнес сале.

Посебну захвалност су исказали Неди Косановић Чепић која низ година помаже ФК Кордун те су јој овом приликом предсједник Клуба Зоран Милетић и члан Управе Ивица Драгић уручили пригодан поклон.

Пријатељ клуба Петар Шаула поздравио је све присутне у име Удружења Кордунаша, потомака и пријатеља  Кордуна из Београда.

– С обзиром да је ФК Кордун један од ријетких, уз Куглашки клуб Кордун из Кљајићева који баштини и проноси име Кордуна. У то име Удружење Кордунаша жели да руководству ФК Кордун из Кљајићева додијели Повељу за несебичан допринос у његовању културе, традиције и обичаја Кордуна, а посебно спорта. Желим им да ове године остваре још боље резултате.

Шаули је овом приликом предсједник клуба Милетић уручио захвалницу са грбом ФК Кордун и поруком: Сложно до победе.

Представник Фудбалске репрезентације Кордуна и Завичајног клуба Кордунаша Душко Дејановић каже да већ дуги низ година Завичајни клун Кордунаша и ФК Кордун његују традиционалне односе.

– Ове вечери смо поклонили 50 мајица ФК Кордуну за сениоре и млађе категорије као и један пакет за управу клуба.

И Дејановић је овом приликом добио захвалницу од члнаова Управе ФК Кордун Кљајићево.

This is box title

Спонзори који су помогли: Спортски савез Града Сомбора и предсједник Милан Мијић, Слободан Сузић, Никола Шупица, Душан Мудра, Милана Секулић, Милорад Стојановић, Жељко Кљајић Брзи, Стеван Стрика, Пицерија Сицилија, ресторани Слон и Оријент, намештај Александро, Агростарт Сомбор, Марко Илић Риба, Дејан Миладиновић, Sintex, Зоран Вурдеља градња, Здравко Вукшић, Хамбургерија Зорић, Нова мода, Дејан Чекелиш, Пекара Rано јутро Чонопља, Владан Тркуља, Дејан Кршић, СС ДОО Саша Шпановић, Вујо Пајић, Стево Орашчанин, Нина Никшић, Ауто сервис Пеко МН, Трговинска радња Трен, Басара Марко, Миле Поповић, Рибарница Лавач Сомбор, Дејан Маљковић Макарије, Мод ауто, Даки Пласт Сомбор, Шолекс, Кладионица Маx Bet, Кладионица Колосеум, Тип Топ Чонопља, Марко Мраовић, Линум Чонопља, Карибо Сомбор, Кућа меса Моравка, пицерија Мама миа, Цвећара поповић, Шушњар микс, Агро Цимеша, Бања Јунаковић, Трукс сервис, кафе бар Donna Piu, кафр бар Тренд, Такси превоз Шумице, Агро Басара, Технокоп Сомбор, ЗЗ Кљајићево, Игор Косановић, Удружење Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна Београд, Удружење Српско коло, Милан Тумбас дубокорез, Тихи дом, Електро Чачић,  Владимир Митровић, Свечана сала Тропикана, Мила Јурас, Дарко Радуловић,  Штампарија Пергамент, Небојша Репић, Милан Гагрчин, Кафаница Джентлмен и дама, City car тим, Ђепето Сомбор, Мирко Гвојић, Фирма Велебит, Фирма Арт прес, Фудбалска репрезентација Кордуна, Нина Вучинић, Горан Лончар.

Спонзор главне награде Јована Миљевић.

Цијели бал снимио је Милан Јовановић – Студио Јовановић Кордун- Бусије.

Водитељ програма био је Мирко Борота.

This is box title

Успјеси ФК Кордун у Подручној лиги Сомбора

Освајачи лиге 1960/1961. и 2005/2006.

Међуопштинска лига Сомбор 1. разред – освајачи 1975/1976. и 2018/2019.

Међуопштинска лига Сомбор 2. разред – освајач 1963/1964. и 1992/1993.

Куп ГФС Сомбор – освајач 2011. године

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар