Капетан Драган: Добро сам и здраво, на граници су ме дочекали бивши саборци!

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган у телефонском разговору за „Франкфуртске Вести“ каже да се осећа добро и да прво што је изговорио када је ступио на тле Србије било „Напокон људи!“.

– Мада је требало да ме из затвора Лепоглава до границе отпрати заменик српског амбасадора, хрватска полиција ми је одмах уручила неко решење о протеривању и ставила лисице, а затим показала на паркирану „марицу“. Јутрос је било минус пет и ја сам изашао само у кошуљи, па сам их питао да ли има грејања, а они су рекли да има. Верујте, тих пет сати колико сам се возио у тој марици је било најхладнијих пет сати у мом животу. Једном су стали да себи купе кафу, а када сам их питао да ли бих могао да купим себи неки топли напитак и то су одбили. Зато сам, када смо дошли до границе и рекао „Напокон људи“. Знам да су ме чули и баш ме брига због тога. Ето, тако су ме испратили из своје „њихове“ – прича Васиљковић.

Каже да је ипак много емотивнији био растанак са Србима – затвореницима Лепоглаве.

– Захваљујући новцу који сам добио из Енглеске приредио сам им својеврсни опроштај уз сокове и слаткише, а када сам одлазио, успели су некако да ми доставе писмо у коме ми се захваљују за све што сам за њих урадио. То су обични, прости људи, то писмо није књижевно ремек дело, али већ сам га неколико пута прочитао и сваки пут се расплачем. Реч је о несрећницима који издржавају казне само зато што су Срби. И они су невино робијали као и ја, али то за хрватско правосуђе је нормална појава.

Драган Васиљковић каже да су га на граници Србије сачекали представници Министарства спољних послова и бивши саборци.

– Имали су маске и рукавице и тај сусрет је на тренутак деловао надреално, али ми је било веома драго што сам напокон у својој држави и са својим народом.

Кроз шалу каже да је одмах добио и мобилни телефон, али да су године проведене у изолацији учиниле своје.

– Ја сам први у Србију донео даљински телефон, умрежио рачунаре, а сада сам доживео да не знам како да се јавим на нечији позив. Нема везе, све се научи, па ћу и ја то.

По уласку у земљу му је уручено и решење о обавезној самоизолацији у трајању од 28 дана.

– Другари су ми изнајмили стан и ту ћу провести тих 28 дана јер схватам која је озбиљност због ове пандемије корорнавируса. Неће ми пасти ни мало тешко јер сам фактички од маја прошле године већ био у изолацији пошто су ме затворске власти у Лепоглави од тада држале у самици. Када то издржите, ово ће ми проћи као заслужени одмор – смеје се саговорник „Франкфуртских Вести“.

Вест преузета са: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар