АКТУЕЛНО:

Кавазовић подржао имама из Козарца који је вријеђао православне вјернике

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић посјетио је данас Козарац и пружио подршку имаму Амиру Махићу који је недавно српског светитеља Саву назвао зачетником фашизма, а Српску православну цркву – сектом.

Махић је информисао Кавазовића о случају и полицијској истрази која се води против њега због јавног изазивања и подстицања насиља и мржње.

Кавазовић је рекао да је Исламска заједница увијек стајала иза својих имама, наводи МИНА.

– Имам је вршио мисију и јасно је признао своју грешку. То није уобичајено у овом друштву, чак ни у вјерским заједницама. Тим чином он је показао своју досљедност, као што је и Исламска заједница показала да се чврсто придржава принципа које је градила и његовала годинама. Од других такође очекујемо да се придржавају принципа које јавно промовишу и за које кажу да се залажу – рекао је Кавазовић.

Додао је да је Исламска заједница уз своје имаме који су, како је рекао, њене институције, тврдећи да су „имами у Републици Српској годинама под сталним притиском“.

– Имами су били на челу повратка, они су градили и домове и вјерске објекте, и они су у исто вријеме са тим хуманим радом и залагањем за општу добробит, били изложени сталним притисцима. И они и њихова дјеца. Зато бисмо подсјетили да је Исламска заједница на притиске, мржњу, организиране хајке и селективни приступ законима и раније упозоравала међународну заједницу – рекао је он.

Како је рекао, „овај случај могао би бити преседан, да коначно и међународна заједница, као и домаћи политичари, озбиљније размотре позицију бошњачке дјеце у образовним установама у Републици Српској“.

Кавазовић тврди да су бошњачка дјеца изложена вјерској дискриминацији и екстремном наметању другачијих вјерских увјерења.

– Исламска заједница ће хафизу Махићу и овог пута дати своју подршку – рекао је он.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар