Киковић: Вандализам над крстом и графитима српске садржине у Беранама

Беране је освануло са фашистичким графитима у режији владајуће клике у Црној Гори.Према најновијем испитивању јавног мјења власт се налази се у великом паду а рејтинг ДПС-а никада није у већем паду и онда зато извођачи радова изазвивају инциденте.
Овако понашање под велом мрака осудило је данас Српско историјско културно друштво “Никола Васојевић“-Беране. Они су истакли да овако понашање УДБЕ,последње мрачне силе на Балканским просторима говори да су се уплашили од пада са влати па изазивају вјештачке инциденте.

Српски народ у Беранама неће нико уплашити, нити ће нас као већину у Беранама власт спријечити да будемо Срби и православци. Овакав вандализам се не памти у Беранама у последњих неколико година. Зашто се скрнаве српске светиње крст и тробојке на та питања треба да одговори премијер Душко Марковић.-каже се у саопштењу које је потписао Горан Киковић историчар и предсједник Српског историјско културног друштво “Никола Васојевић“-Беране.


О овим догађајима који су узнемирили грађане Берана, реаговао је на свом фб профилу Небојша Бабовић, аналитичар из Берана који је истакао да “Први пендрек ( Душко Марковић) изјави „Светосавље или антифашизам“ и одмах хорде дебила блиске ДПС или службеници блиски држави ступају у акцију у Беранама. Црном петокраком преко манастира Ђурђеви ступови.

Али то нису ни антифашисти, ни потомци партизана.То су свиње под командом државе, које све раде да би сачувале своје нелегално стечено богатство. То су прави фашисти.“-закључио је Бабовић.
Такође је коментарисао и скрнављење крста са четири оцила који се налази на “Богавском брду“ код Берана.

-“Кад службе неке државе (која се идентификује са партијом) тајно и по мраку руше било чије симболе, а кад их народ јавно и по дану поставља, то доста говори о снази државе и о вољи народа, да не кажем грађана. Црвени комби не вози низбрдо, али уосталом треба га обурвати.“-истакао је аналитичар Бабовић. Крст на Богавском брду је данас обновљен.

Г.К.

Нема коментара

Напишите коментар