Којић: Џаферовићева изјава – порука мржње Србима и Српској

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да је предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, изјавом да се данас не живи у онаквој БиХ „за какву су се борили“ припадници такозване Армије БиХ, послао поруку мржње српском народу и Републици Српској.

Којић је изјавио Срни да се та мржња огледа у томе што је ратни циљ Бошњака био етнички чиста муслиманска БиХ.

– То је тежња коју је протежирала Независна Држава Хрватска потпомогнута муслиманима и `Ханџар дивизијом` – да се једна трећина Срба побије, друга протјера, а трећа промијени вјеру – рекао је Којић.

Он је подсјетио да за Џаферовића постоје докази да по командној одговорности није спријечио, а касније ни предузео радње према Бошњацима који су чинили злочине над Србима.

– То је командна одговорност, која очигледно важи само за Србе када су у питању правосудне институције. Још је теже, посебно породицама жртава, што та изјава долази од некога ко има одговорност за ратне злочине – навео је Којић.

Према његовим ријечима, једини начин и пут остваривања бошњачких идеја из деведесетих година прошлог вијека је наставак сатанизације, па чак и убијање и протјеривање Срба.

– Жалосно је што међународна заједница ћути на овакве свакодневне поруке бошњачких политичких лидера које су постале пракса посљедњих година. Они не желе ни на који начин да бар декларативно осуде такве поруке, а спремни су, као што је то урадио Кристијан Шмит, да дјелују вануставно – рекао је Којић.

Он је рекао да се шаље порука да међународно право и Устав БиХ не постоји, да у земљи влада сила коју протежирају Бошњаци, а уз њих су туриста Шмит и амбасаде САД и Велике Британије, које без икаквог основа уводе санкције највишем политичком руководству Републике Српске.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар