Кордунаши организовали на Бусијама помен страдалима у Олуји

Традиционално на Бусијама 13. августа одржан је парастос у Цркви Светих Ћирила и Методија на Бусијама за страдале Кордунаше у злочиначкој акцији Олуја и положени су вијенци на споменик страдалим крајишим Србима од 1991–1995. године, страдалим Кордунашима који су мучки побијени на путу од Кордуна, преко Жировца, Босне, до Србије и онима који су страдали ишавши од Топуског, преко Славонског Брода ка Батровцима.

Парастос су служили протојереј ставрофор Недељко Марјановић који је иначе служио на Кордуну, а и сам био у колони, и јереј Мићо Ристић.

Вијенце су положили Милош Крнета и Светозар Гвоздић Удружења бораца Кордуна, Бојана Вучић, Тошо Пајић, и Слободан Шарац из Завичајног клуба Кордунаша, Драгомир Лалић предсједник Отаџбинског покрета из Новог Сада, као и делегација Удружења бораца 8. Кордунашке из Кљајићева Ивица Маричић, Ђорђе Паскаш Ђорђе и Слободан Михајловић.

Предсједник Удружења бораца Кордуна Ђуро Шкаљац навео је да нема потребе за неким великим говорима, и да су паљењем свијећа за покој душе, и полагањем вијенаца хтјели да одају пошту свим страдалим Кордунашима и Кордунашицама.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар