Линта: Бакир Изетбеговић наставља кампању сатанизације српског народа

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да предсједник СДА Бакир Изетбеговић наставља кампању сатанизације српског народа. Изетбеговић је у Приједору, између осталог, поновио бруталне лажи да је српска страна починила агресију на БиХ и геноцид у Крајини који је једнак ономе који је почињен у Подрињу. Под српском страном Изетбеговић мисли на комплетан политички, вјерски и интелектуални естаблишмент и на хиљаде Срба који су тобоже били спремни да почине злочин над комшијама Муслиманима. Добро је познато да су муслиманско-  хрватске паравојне формације током маја 1992. године нападале више пута српску војску и полицију у Приједору што је значило позив на отворени рат против српског народа.

Бакир Изетбеговић истиче да је могуће говорити о процесу помирења само под условом да Срби признају монструозне лажи  бошњачких политичара, интелектуалаца и вјерских лидера да је извршена агресија на БиХ и геноцид у Сребреници и у још  7-8 општина у Крајини и Подрињу. Такође, према Изетбеговићу, Срби би требали да престану да славе Дан Републике Српске и да прихвате да је Република Српска настала на геноциду и етничком чишећњу и да би је због тога требало укинути и створити унитарну  Републику Босну и Херцеговину што је био ратни циљ његовог оца Алије.

Линта истиче да ће увијек бити  против ксенофобичне, шовинистичке и антисрпске политике коју воде бошњачки политичари и која продубљује подјеле и шири неповјерење између српског и бошњачког народа. Он позива Бошњаке да  прихвате истину да се у БиХ десио грађански рат,  да је злочина било на свим странама и да свим невиним жртвама, без обзира на националну и вјерску припадност, треба одати дужно поштовање.

Неспорна је истина да главну одговорност за рат сноси Алија Изетбеговић јер је након пристанка на Кутиљеров споразум марта 1992. године, заједно са лидерима српског и хрватског народа у БиХ Радованом Караџићем и Матом Бобаном, одлучио на промјени став и одбаци га. Кутиљеров план је један од бројних доказа да Срби нису планирали уништење Муслимана у Крајини и Подрињу већ су жељели да сачувају мир и заједнички живот. Бошњаци треба да престану да подржавају оне који их држе у лажи и воде у нове неспоразуме и сукобе са српским народом.

У Београду  20. јул 2021. године

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                              Савеза Срба из региона

 

 

Нема коментара

Напишите коментар