Линта: Дочек играча Хрватске у Загребу још једном потврдио да је њихов идол доказани србомрзац и отворени сљедбеник усташтва Марко Перковић Томпсон

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да је дочек фудбалера Хрватске у Загребу, са Свјетског првенства у Русији, још једном потврдио да је њихов идол доказани србомрзац и отворени сљедбеник усташтва Марко Перковић Томпсон. Добро је познато да су играчи Хрватске готово послије сваке утакмице на Свјетском првенству пјевали пјесме највеће хрватске звијезде која, између осталог, пјева о клању Срба у пјесми „Јасеновац и Градишка Стара“.

Играчи Хрватске са својим тренером пјевали су, између осталих, и друге пјесме Марка Перковића Томпсона у којима се велича усташтво и усташка идеологија. У питању су пјесме, „Лијепа ли си“ која је успомена на границе Хрватске из времена НДХ; „Бојна Чавоглаве“ почиње са усташким поздравом За дом спремни и позива на обрачун са четницима и српском бандом; „Пукни пушко“ је посвета усташкој химни „Пушка пуца“, а у пјесми „Гени камени“ изражава се жалост због пропасти НДХ 1945. године и боојен друге.

Према Линти важно је нагласити да се на крају званичног програма дочека у Загребу на бину попео Марко Перковић Томпсон који је заједно са играчима отпјевао проусташку пјесму „Лијепа ли си“. Затим је најбољи играч свјетског првенства Лука Модрић, у име осталих хрватских играча, јавно рекао да имају специјалну жељу да им Марко Перковић Томпсон на бини отпјева још једну проусташку пјесму „Гени камени“. Прије тога Томпсон је правио друштво хрватским играчима током вишечасовне вожње отвореним аутобусом од загребачког аеродрома до Трга Бана Јелачића. Наведене чињенице, као и многе друге, јасно показују да између Томпсона и играча и селектора Хрватске влада велика љубав. Стога није никакво изненађење када други хрватски играч Иван Ракитић, који се наводно предстваља као пријатељ Срба, напише пост „Стиго краљ, један једини!!!, мислећи на Томпсона.

Сматрам да селектор Фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић не би требао више да лајкује ниједну фотографију Ивана Ракитића на друштвеним мрежама јер усташу Томпсона сматра јединим краљем у Хрватској. Скандалозно је али очекивано да је хрватски селектор Златко Далић у свом обраћању присутним Хрватима на Тргу бана Јелачића рекао да је медаљу посветио бранитељима који су протјерали пола милиона Срба и починили бруталне злочине над српским цивилима и заробљеницима и тиме јасно показао да му је мотив на Свјетском првенству била мржња према Србима.

Линта се нада да ће Срби и грађани Србије, укључујући Новака Ђоковића и спортске и друге јавне личности, коначно схватити да је заиста неморално и нечасно навијати за овакву Хрватску.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар