Линта:  Хапшење бившег команданта Петог корупуса тзв. Армије БиХ Атифа Дудаковића представља нову фарсу босанског правосуђа

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта сматра да хапшење бившег команданта Петог корупуса тзв. Армије БиХ Атифа Дудаковића и 12 припадника тог корупса у вези злочина над српским цивилима и заробљеницима представља нову фарсу босанског правосуђа.

Судски процес против Атифа Дудаковића ће готово сигурно бити окончан на исти начин као и судски процес против Насера Орића којег је Суд БиХ ослободио оптужби за злочине над Србима у средњем Подрињу.

Циљ Тужилаштва и Суда БиХ није кажњавање бројних злочина над српским цивилима и заробљеницима већ доношење ослобађајућих пресуда за бошњачке ратне команданте како би се оправдала бесмислена и лажна тезу СДА и бошњачке елите да су Срби били агресори на БиХ а припадници тзв Армије БиХ браниоци БиХ.

Бројне чињенице јасно показују да правосуђе БиХ није независно и професионално већ етнички мотивисано правосуђе. Због тога не постоје регуларни услови за правичне судске процесе који би обезбедили кажњавање бројних ратних злочина над српским народом.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар