Линта: Именовањe ратног злочинца Насера Орића за савјетника министра бораца и инвалида у Влади Федерације БиХ нова провокација и увреда за српске жртве

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као нову провокацију и увреду за српске жртве најаву именовања ратног злочинца Насера Орића за савјетника министра за питања бораца и инвалида у Влади Федерације БиХ Салке Букваревића из Странке демократске акције (СДА). Ово је још један у низу доказа да водећа бошњачка странка СДА штити ратне злочинце који су наредили или извршили злочине против српских цивила и заробљеника. Због тога постоји основана сумња да ће предстојеће суђење Насеру Орићу пред Судом БиХ за почињене злочине над Србима на подручју Сребренице и Братунца бити фарса.

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да у Федерацији БиХ нема правде за страдале Србе јер Бошњаци настоје на сваки начин да Србе представе као агресоре и злочинце а себе као жртве и ослободиоце у протеклом рату. Због тога је постало сасвим нормално да се Насер Орић и други ратни злочинци који су били припадници Армије БиХ сматрају херојима. Главни циљ наведене лажне тезе јесте укидање Републике Српске и стварање унитарне Босне и Херцеговине.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

Нема коментара

Напишите коментар