Линта: Изјава Ћире Блажевића да је Марко Перковић Томпсон доказани патриота дубоко увредљива за Србе

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је изјава познатог фудбалског стручњака Мирослава Ћире Блажевића да би послао у затвор онога ко је доказаном патриоти Марку Перковићу Томпсону забранио да даље пјева на Тргу бана Јелачића приликом дочека хрватских фудбалера дубоко увредљива за српски народ. Важно је нагласити чињеницу да је Марко Перковић Томпсон симбол и главни промотер усташтва у Хрватској.

Он у својим пјесмама велича злочиначку НДХ и жали за њеном пропашћу 1945. године. Он у морбидној пјесми „Јасеновац и Градишка Стара“ пјева о клању Срба. Он у пјесми „Бојна Чавоглаве“ крајишке Србе назива, између осталог, бандом које ће стићи рука правде и у Србији. Он на својим концертима отворено користи усташки поздрав „За дом спремни“ под којим је убијено на стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја а његове присталице слободно користе усташке и друге нацистичке и фашистичке симболе. Јасно је као дан да су за Томпсона и његове бројне обожаваоце усташки злочинци патриоте и истински хероји и мученици који су дали свој живот за Хрватску а не зло и највећа срамота у историји хрватског народа.

Линта посебно истиче да српски народ треба да стално има на уму да поменути Мирослав Блажевић, затим предсједник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер, селектор фубалске репрезентације Златко Далић, хрватски репрезентативци на челу са најбољим играчем Свјетског првенства у фудбалу Луком Модрићем, хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић и многи познати и непознати Хрвати сматрају отвореног србомрсца и главног промотера усташтва Марка Перковића Томпсона својим омиљеним пјевачем и доказаним патриотом. Због тога је, према Линти, у најмању руку неморално и нечасно да било који Србин или грађанин Србије навија за овакву Хрватску или буде пријатељ са Хрватима који Томпсона сматрају својим идолом и јединим краљем како каже хрватски репрезентативац Иван Ракитић. Марко Перковић Томпсон је зло који кроз своје пјесме, концерте, предавања дјеци и омладини, јавне наступе и разне друге начине отворено шромовише и рехабилитује злочиначку НДХ и шири мржњу према српском народу.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар