АКТУЕЛНО:

Линта: Молба премијеру Вучевићу да се коначно изгради стамбена зграда за 133 прогнаничке породице

Поштовани господине Вучевић,

Обраћају ми се, посебно у последње двије године, прогнаничке породице са питањем када ће коначно почети изградња 133 стана на Новом Београду. У питању су 133 прогнаничке породице с подручја Хрватске и Федерације БиХ за које је, на основу јавног позива из 2018. године, предвиђено да рјеше своје стамбено питање. Жалосна је чињеница да је прошло чак шест година од јавног позива а да још увијек није почела изградња стамбене зграде

Можете замислити колико је велико горчење, разочарање, бијес  и незадовољство наведених породица. Садашња ситуација за њих је готово неиздржива услијед великог пораста кирије посебно у последње двије године. Поред тога, дио прогнаничких породица или поједини чланови имају озбиљне здравстене проблеме. У питању су породице које су већ 29 година, а неке 33 године, без крова над главом јер су прогнане са својих огњишта током ратова на подручју данашње Хрватске и БиХ.

Министарство за јавна улагања је 1. фебруара ове године, након дугог чекања, коначно донијело Одлуку о спровођењу поступка јавне набавке чији је предмет изградња стамбене зграде за 133 прогнаничке породице у насељу Др Иван Рибар на Новом Београду. Нажалост, процедура избора извођача се одуговачи унедоглед.

Желим да Вас замолим за својим ауторитетом активно помогнете да се поступак јавне набавке коначно заврши и да изабрана фирма изгради стамбену зграду за 133 прогнаничке породице квалитетно, ефикасно и у предвиђеном временском року.

С поштовањем

У Београду, 12. јун 2024. године

Предсједник Савеза Срба из региона

и народни посланик

Миодраг Линта

Коментари
  • Gospodo ima još mnogo takvih obećanja koja nisu ispunjena i sprovedena u delo Imate primer izgrađenih objekata za 6 porodica u Krnjesevcima gde njihov statut objekata koji su sami gradili nije rešen ni nakon 25 godina korišćenja. Ovim komentarom bi i na to skrenula pažnju. Stanovnici tih objekata ostaju bez članova a da se još nisu rešila vlasnička stanja

    четвртак, 13. јун 2024.

Напишите коментар