АКТУЕЛНО:

Линта: На подручју БиХ постојало 536 логора за Србе; наставити борбу за истину о страдању нашег народа

Предсједник Савеза Срба из региона Mиодраг Линта истиче, поводом Дана логораша Републике Српске, да је на подручју БиХ у протеклом рату постојало 536 логора за Србе. У њима су противправно затварали цивили и припадници ЈНА и Војске Републике Српске. Савез логораша Републике Српске обиљежава Спасовдан као свој дан јер симболизује  спасење српског народа и побједу добра над злом.

Према свједочењима логораши су прошли праву голготу и пакао. Људски ум не може ни да замисли начине физичког и психичког злостављања и мучења. Кроз  незамисливе тортуре  су пролазиле жене, дјеца, старији и немоћни, заробљени припадници ЈНА и ВРС. Многи су покупљени из својих кућа и станова, са улица, радних места.

Бивши логораши су оправдано огорчени јер су ријетки мучитељи, силоватељи и монструми одговарали за страдање Срба. Посебно је важно да се настави борба за истину о страдању нашег народа у муслиманским и хрватским логорима. Србија има националну и моралну обавезу да оснује Меморијални центар српских жртава на подручју бивше Југославије.

У Београду  13. јун 2024. године

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар