АКТУЕЛНО:

Линта најоштрије осудио сраман став потпредсједника Партизана о Делијама из Книна и протјераним Србима      

Предсједник Oдбора за дијапсору и Србе у региону Скупштине Србије Mиодраг Линта најоштрије осуђује антисрпски и сраман став потпредсједника Партизана Владимира Вулетића да су Делије из Книна побјегли и град предали без испаљеног метка али су и заставу оставили на улици гдје су је нашле усташе из Задра. Владимир Вулетић је овим ставом дубоко увредио, не само Делије из Книна, већ више од 500.000 протјераних Срба са подручја данашње Хрватске али и огромну већину родољубивог српског народа. Владимир Вулетић свјесно или несвјесно заступа усташку и непријатељску тезу да су крајишки Срби тобоже побјегли са својих огњишта а да је Хрватска тобоже водила ослободилачки и одбрамбени рат што је најбезочнија лаж и измишљотина. Све чињенице показују да на власт у Хрватској 1990. године дошла усташка странка ХДЗ на челу са ратним злочинцом Фрањом Туђманом чији је циљ био стварање етнички чисте Велике Хрватске без или са што мање Срба. Такође, Вулетић треба да зна да је тадашња власт у Србији оставила крајишке Србе на цједилу и није ништа учинила да им помогне након што је Хрватска започела злочиначку војно-полицијску акцију „Олуја“.

Линта, као дугогодишњи навијач Партизана и крајишки Србин, очекује да Владимир Вулетић више никада у јавности неће заступати скандалозне и непријатељске ставове којим тешко вријеђа и омаловажава, не само Делије из Книна и Крајине, већ и Гробаре из Крајине, затим све протјеране Србе, као и све патриотски орјентисане грађане. Срби требају свуда и на сваком мјесту да исказују јединство и да имају јасне ставове према према трагичним догађајима из деведесетих година прошлог вијека у којима је страдао велики дио нашег народа у Хрватској, Федерацији БиХ и на Косову и Метохији. Због тога је Република Српска, поред Србије, јасан и позитиван примјер да српски народ може да опстане и да буде слободан само тамо гдје има своју државу и своје институције које штите његова национална, људска и свака друга права.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Коментари
  • pa ovo je normalno šta ovaj čelnik govori .Zna se ko je vodio i vodi Partizan.Ali nije mi jasno kako srbi mogu navijati za njih ,oćemo li se ikad opametiti.

    понедељак, 27. април 2020.

Напишите коментар