Линта: Наставак ратнохушкaчке реторике Бакира Изетбеговића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг оцјењује да изјава предсједника СДА Бакира Изетбеговића да ће опет морати да се брани мир и територијални интегритет БиХ, али да ће то бити лакше него прије 30. година јесте наставак његове ратнохушкачке реторике. Бакир је у претходном периоду дао низ веома запаљивих изјава, као што су, да је Србија разарала на Балкану и да нема гдје није направила проблем у протеклих 30 година, да су се Бошњаци пребројали и да су свјесни своје војне снаге и др.

Наведене опасне изјаве не само да изазивају узнемиреност, подижу тензије и подривају мир и стабилност у БиХ и региону, већ изазивају оправдану сумњу да постоји тајни план о наоружавању Бошњака и припремама за рат. Апсолутно је јасно да се  навјећа бошњачка странка није одрекла ратног програма Алије Изетбеговића а то је стварање унитарне и исламистичке БиХ.  Бакир Изетбеговић плански и смишљено шири мржњу код бошњачког народа према Србији, Републици Српској и српском народу с циљем да се оправдају лажни митови о српској агресији, геноциду у Сребреници и опсади Сарајева и да у коначници Република Српска укине.

Линта истиче да Србија треба да води активну борбу за истину о карактеру рата у БиХ, страдању српског народа, као и за истину о Сребреници и Сарајеву. Србија је чврсто опредељена за мир и стабилност и за очување Дејтонског споразума што подразумјева поштовање територијалног интегритета БиХ али и опстанак и свеобухватни развој Републике Српске. За бошњачки народ би било много боље да се одрекне Бакира Изетбеговића и његове ратнохушкачке политике и да прихвати пружену руку сарадње од стране Србије на принципима међусобног поштовања, узајамног уважања, процесуирања свих ратних злочина и једнаког односа према свим жртвама.

У Београду, 20. август 2022. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар