Линта: Огорчење одлуком Ђоковића да честита сљедбенику усташа Модрићу освајање награде „Златна лопта“

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изражава огорчење одлуком Новака Ђоковића да честита хрватском фудбалеру Луки Модрићу освајање награде „Златна лопта“. Жалосно је да је Новак Ђоковић на свом твитер профилу написао да је ово поносан тренутак за наш регион јер смо добили најбољег фудбалера свијета. Чудно је да Ђоковић упорно игнорише чињеницу да је идол Луке Модрића и осталих хрватских репрезентативаца на челу са селектором Далићем доказани србомрзац и један од главних промотера усташтва пјевач Марко Перковић Томпсон. Једино је Томпсон имао част и привилегију да прави друштво хрватским играчима, након повратка са Свјетског првенства у Русији, током вишечасовне вожње отвореним аутобусом од загребачког аеродрома до Трга Бана Јелачића.

Линта подсјећа Новака Ђоковића да се на крају званичног програма дочека хрватске репрезентације у Загребу, послије освајања другог мјеста на Свјетском првенству у Русији, на бину попео Марко Перковић Томпсон који је заједно са играчима отпјевао више проусташких пјесама. Затим је најбољи играч Свјетског првенства Лука Модрић, у име осталих хрватских играча, јавно позвао Томпсона да отпјева још једну проусташку пјесму “Гени камени” у којој се изражава туга због пропасти НДХ ( „Лоша била четврдет пета, расула нас преко свијета…а сад нова лоза расте, вратиле се дома ласте. Плаве крви, бијела лица, рађају се нова дица – на камену, ка на свили, ди одивек ми смо били“).

Линта сматра да је ово тужан тренутак за регион јер је награду за најбољег играча свијета добио фудбалер који је отворени сљедбеник усташких зликоваца и који жали за пропашћу геноцидне НДХ. Лука Модрић, заједно са осталим хрватским играчима из репрезентације и селектором Далићем, шаље злокобну поруку да оправдава извршени геноцид над стотинама хиљада Срба за вријеме Другог свјетског рата. Трагично је да Лука Модрић слави усташтво а мајка му је Српкиња чији су рођаци завршили у Јасеновцу.

Информативна службa
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар