Линта подржао Мандића на предсједничким изборима у Црној Гори

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта пружа  пуну и безрезервну подршку Андрији Мандићу, кандидату Демократског фронта за функцију предсједника Црне Горе на изборима коју су заказани за 19. март.

Андрија Мандић се искрено и дуги низ година залаже за помирење Срба, Црногораца и осталих заједница у Црној Гори као један од кључних предуслова истинског мира, економског развоја, отварања нових радних мјеста, борбе против корупције и криминала и изградње правне државе.

Грађанима је доста сукоба, подјела и тензија које је дуги низ година изазивао и подстицао одлазећи предсједник Мило Ђукановић понављањем најбезочнијих лажи и провидних измишљотина о српском народу и његовим лидерима, Србији и Српској православној цркви с циљем да себе представи као наводног заштитника државности и независности Црне Горе.

С друге стране, Андрија Мандић жели да спаја све народе у Црној Гори, пружа руку сарадње свим честитим и поштеним људима без обзира на националну и вјерску припадност и опредјељен је за дијалог и народни договор а против етикетирања и наметања одлука.

Увјерен сам да ће побједом Андрије Мандића Црна Гора постати држава у којој се поштују људска права и вјерске слободе, у којој ниједан народ неће бити дискриминисан, у којој нико неће бити прогоњен или ухапшен и осуђен на основу лажних доказа и лажних изјава,  у којој се ништа неће радити на силу и која ће имати најбоље односе са Србијом.

У Београду 14. март 2023. године

 

Информативна служба

Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар