јединствено обиљеже

Линта поздравља договор у Подгорици да се јединствено обиљеже манифестације Срба у Црној Гори

Предсједник Одбора за дијспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта поздравља састанак, који је 20. октобра одржан у Подгорици, на коме су учестовали лидери парламентарних и ванпарламентарних партија за коме доминантно гласа српски народ, те представници најистакнутијих српских организација и интелектуалци из цијеле Црне Горе.

Линта позитивно оцјењује договор са састанка да се јединствено обиљеже најзначајније манифестације и празници српског народа у Црној Гори – Велика Подгоричка скупштина и Дан уједињења Црне Горе и Србије, Мојковачка битка и Светосавске свечаности без истицања посебних субјективитета. Овим је послана снажна порука да ће српски народ у Црној Гори наставити, још активније и снажније, да се свим демократским средствима бори за очување сопственог националног, културног, језичког и вјерског идентитета.

Састанку су, на позив Српског националног савјета на челу са предсједником др Момчилом Вуксановићем, присуствовали предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, предсједник Демократске српске странке Драгица Перовић, потпредсједник Социјалистичке народне партије Драган Ивановић, делегација Народне странке у којој су били проф. др Саво Марковић, Будимир Дубак и Славиша Губеринић, као и представници бројних организација и истакнути интелектуалци.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар