хрватскe бранитељe

Линта: Скандалозна изјава Бајаге да разумије незадовољство хрватских бранитеља који су били против његовог наступа у Карловцу

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта изражава дубоко жаљење због скандалозне изјаве пјевача Момчила Бајагића Бајаге коју је дао телевизји Н1 да разумије незадовољство хрватских бранитеља који су били против његовог наступа у Карловцу, али да он за то није крив.

Према Бајаги испада да се он слаже да лажном и бесмисленом тезом хрватских бранитеља и хрватске државе да су Србија и крајишшки Срби извршили агресију на Хрватску. Поред тога, Бајага се у разговору са новинарком ТВ Н1, уочи концерта у Вараждину, свим силама трудио да се оправда да у Книну 1993. године није пјевао четничке пјесме, односно да није пјевао пјесму „Армија српска..“. Бајага треба да буде поносан што је 1993. године пјевао у Книну за свој народ а не да све то сада негира да би се додворио хрватској јавности и да би могао да наступа у данашњој Хрватској гдје се отворено рехабилитује зликовачка усташка идеологија и усташки поздрав “ За дом спремни“.

Линта посебно изражава жаљење што је Бајага прећутао на провокативну тврдњу новинарке Н1 да је 1993. године у Книну наступао на окупираном подручју. Бајага треба да добро зна да српски народ није 1991. године окупирао подручје сјеверне Далмације, Лике, Корудна, Баније, западне Славоније и источне Славоније, Барање и западног Сријема већ је ту живио вијековима као свој на своме. Српски народ је на свом подручју створио Републику Српску Крајину с циљем да остане у Југославији и да се одбрани од агресије проусташког и сепаратистичког режима Фрање Туђмана. Нажалост, у томе није успио из више разлога.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

Нема коментара

Напишите коментар