Линта: Лаж о геноциду у Сребреници израз непријатељства бошњачких политичара према српском народу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поздравља одлуку Владе Републике Српске да се формира међународна независна комисија за утвђивање истине о догађајима у и око Сребренице током грађанског рата у БиХ.

Од суштинске је важности да се коначно утврди шта се тачно десило у и око Сребренцице током последњег рата како би овај догађај коначно престао да се политизује и злоупотребљава као средство притиска на Републику Српску, Републику Србију и српски народ у цјелини.

Линта сматра да један од кључних предуслова помирења два народа јесте да Бошњаци коначно одустану од велике лажи да се у Сребреници десио геноцид. У Сребреници се 1995. године десио ратни злочин над Бошњацима који је почињен од стране појединаца и ту истину не могу да промјене никакве политичке одлуке међународних судова.

Јасно је да лажи о геноциду у Сребреници и агресији Србије и српског народа на БиХ представљају израз непријатељства бошњачких политичара према српском народу и доказ да нису спремни да одустану од ратне и запаљиве реторике.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар