20161208120443_401857

Линта: Скандалозна изјава Грабар Китаровић да je разочарана јер су се у пакетићима нашле и српске чоколадице

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић својим изјавама и понашаљем наставља да шири мржњу и нетрпељивост према Србији и свему што је српско. Последњи у низу скандала јесте њена изјава да је разочарана јер се у пакетићима које је дијелила дјеци у Дубровнику нашле и понеке спрске чоколадице и најавила да ће се због тога извинити родитељима и послати им хрватске чоколадице. Очигледно је да Колинда Грабар Китаровић има чврсту намјеру да учини све што је у њеној моћи да током свог првог мандата рехабилитује усташтво у хрватском друштву и тиме себи обезбедити велике шансе за побједу на наредним предсједничким изборима.

Линта подсјећа Колинду Грабар Китаровић да у Србији послује око 200 хрватских фирми које су уложиле преко 700 милиона евра капитала и које послују без икаквих проблема. С друге стране, српски капитал и српска роба су непожељни у Хрватској. Сваки покушај да српски привредници постану власници разних предузећа у Хрватској унапред је осуђен на неуспјех због најразличитијих бирократских баријера и медијске хистерије. Хрватска систематски спречава продор српских инвеститора на своје тржиште а тиме спречава могућност да српски капитал помогне економски опоравак крајишког подручја и одрживи опстанак малобројних српских повратника.

Линта сматра да би требало покренути ревизију свих приватизација у којима су српска предузећа купили хрватски бизнисмени. Хрватске компаније су у претходних више од 20 година купиле најбоље српске фирме и огромну количину земљишта по читавој Србији. Потребно је утврдити колико је најбоље земље у Србији продато хрватским фирмама за изузетно мала средства у пљачкашким приватизацијама које су урађене на незаконит начин. Први корак у том правцу јесте да Скупштина Србије донесе закон о реципроцитету према ком би третман према хрватским и осталим бизнисменима у Србији био исти као што је третман који српски пословни људи имају у Хрватској и другим државама.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар