суда у Вараждину

Линта: Срамна али очекивана одлука суда у Вараждину да одбије приједлог да капетан Драган буде пуштен на слободу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује срамном али сасвим очекиваном одлуку Жупанијског суда у Вараждину да одбије приједлог да Драган Васиљковић буде пуштен на слободу јер испуњава законске услове.

Ово је један од многих доказа да је хрватско правосуђе продужена рука проусташких снага које држе све кључне позиције у хрватском друштву. Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, био је један од људи који се активно супроставио проусташкој политици Фрање Туђмана. Јасно је као дан да је против капетана Драгана вођен монтиран судски процес и да је осуђен на основу лажних доказа само из разлога јер је био један од симбола отпора пројекту стварања етнички чисте хрватске државе по узору на злогласну НДХ.

Линта позива министарку правде Нелу Кубуровић да тражи хитан састанак са хрватским министром правосуђа Драженом Бошњаковићем да тему неприхватљивог односа Хрватске према капетану Драгану и бишим припадницима војске и полиције Републике Српске Крајине.

Против Срба се масовно покрећу истраге, подижу оптужнице и воде судски поступци најчешће без икаквих конкретних и чврстих доказа да су починили ратне злочине. Циљ бројних монтираних судских поступака против Срба јесте да се оправда врхунска лаж да су Србија, ЈНА и крајишки Срби извршили агресију а да је Хрватска тобоже водила ослободилачки и праведан рат. С друге стране, Хрватска не чини ништа да процесуира одговорна лица за бројне злочине против српских цивила и ратних заробљеника.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар