Линта: Србија да инсистира на хитном повлачењу Куртијевих специјалца са сјевера Косова као узроку нестабилности и сукоба

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да Србија мора инсистирати у западном дијелу међународне заједнице  на хитном повлачењу специјалних јединица Косовске полиције са сјевера Косова као главном узроку нестабилности и сукоба КФОР-а и Срба у Звечану. Ситуација је толико запаљива и напета да прети опасност од далеко већих сукоба са несагледивим посљедицама.

 

Поред тога, Србија треба да инсистира на хитном повлачењу лажних албанских градоначелника из општинских зграда у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку и на поништавању нелегалних и нелегитимних избора на сјеверу Косова.

 

Ањбин Курти уз помоћ специјалних јединица РОСУ у континуитету спроводи осмишљен терор над Србима на сјеверу Косова чији циљ је планско застрашивање, производња тензија и  повећање страха и неизвјесности. Посљедица тога јесте огроман психолошки притисак на Србе који доводи до тихог егзодуса.

 

У Београду 30. мај 2023. године

 

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар