АКТУЕЛНО:

Линта тражи да Комесаријат за избјеглице рјеши стамбено питање породице Ђурић и других прогнаничких породица

Поштована госпођо  Станисављевић,

Обраћа ми се велики број прогнаничких породица које су подстанари скоро 30 година. Дио породица које су прогнане 1991. године су подстанари већ 33 године. Прогнаничке породице су оправдано огорчене и разочаране јер њихово стамбено питање и даље није рјешено.  Садашња ситуација за њих је готово неиздржива услијед великог пораста кирије посебно у последњих неколико година. Поред тога, дио прогнаничких породица или поједини чланови имају озбиљне здравствене проблеме.

Један од многих прогнаних Срба који ми се обратио за помоћ јесте Горан Ђурић (1981) који дуги низ година са супругом и мајком живи у београдском насељу Калуђерица као подстанар. Горан Ђурић је као 14-годишњи дјечак, са покојним оцем, мајком, три сестре и покојном баком, протјеран у злочиначкој акцији „Олуја“ из села Полача код Книна са још око 250.000 прогнаних Срба. Као породица су послије „Олује“ живјели неколико мјесеци у прихватном центру у Јагодини, затим четири године у оближњем селу Остриковац. У насеље Калуђерица, општина Гроцка, су се доселили 1999. године гдје су наставили да воде подстанарски живот.  Били су принуђени да се досад 10-так пута селе из куће у кућу што је за њих представљало додатну муку и агонију.  Као породица су конкурисали за стан у насељу Овча али су остали испод црте као и многе друге прогнаничке породице.

Тражим од Вас, као комесарке за избјеглице и миграције, да предузмете конкретне мјере и активности и помогнете породици Ђурић и многим другим прогнаничким породицама да коначно рјеше своје стамбено питање и не да и даље живе по туђим кућама и становима.

Очекујем да ми одговорите на моје писмо у разумном временском року.

С поштовањем,

У Београду, 26. јун 2024. године

 

Предсједник Савеза Срба из региона и

народни посланик

Миодраг Линта

 

 

Коментари
  • Svaki komentar je suvisan sve je opisano u tekstu iznad samo nije ta porodica jedina ima oko 12000 ljudi sve oni to znaju nemoj da se lazemo sta to nas precjednik ne zna ili nije obavjesten smjesno na email ne odgovaraju nikom i niko od nadleznih tako im je izgleda naredjeno odgovora nema na nikakvo pitanje samo cute i gledaju osim konkursa ne bih da komentarisem da su mislili oni bi to odavno resili sveopste poznato ko god je negdje otisao u drugu drzavu europe odavno je ili automatski resio status i dobio stan socijale zatvorena prica samo ovdje se taj narod toliko maltretira i muci iscrpljuje po 30 godina nekavim besmislenim barijerama papiroloskim kao konj na hipodromu sa 370 potvrda i uslova jednostavno da ti neda nista kao najgorem neprijatelju bolesno zar ne

    петак, 28. јун 2024.

Напишите коментар