АКТУЕЛНО:

Линта: Видовдан је темељ колективног идентитета српског народа; никада заборавити српске јунаке

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честита грађанима Србије и свим Србима у региону и дијаспори велики национални празник Видовдан који је један од најважнијих темеља колективног идентитета српског народа. Видовдан је симбол страдања и патње али и симбол слободе, херојства, витештва, отпора туђину и вјере и наде у боље дане.

На данашњи дан се са великом захвалношћу сјећамо српских јунака који су положили своје животе од косовског боја до данашњих дана за отаџбину, вјеру и народ. Такође, на данашњи дан одајемо са дубоким поштовањем признање српским ветеранима који су се деведесетих година прошлог вијека часно, честито и храбро борили за државу и слободу свог народа.

Линта честита Видовдан, крсну славу Војске Републике Српске, свим ветеранима, њиховим породицама и свим припадницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију славне ВРС.  На овај дан се са поносом и достојанством сјећамо огромног доприноса Војске Републике Српске у одбрани Републике Српске. На тај начин су обезбедили да је барем дио српског народа западно од Дрине и Дунава опстао на вјековним огњиштима и живи у слободи.

У Београду  28. јун 2024. године

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар