Линта тражи да Влада омогући нове пензионерске картице и пензионерима из Хрватске и БиХ

Пензионери у Србији се од 15. марта на сајту Фонда ПИО или у његовим филијалама могу пријавити за издавање нове пензионерске картице са којом ће од 1. октобра имати бројне  попусте на производе и услуге у више од 350 државних институција и приватних фирми. Од 8. августа пензионери могу да се пријаве за пензионерске картице и на шалтерима више од 1500 пошта.

Пензионери са овом картицом моћи ће да купују јефтиније у трговинским ланцима и продавницама. Такође, имаће попусте на здравствене прегледе, на боравак у бањама, у ресторанима, салонима, музејима, позориштима и тако даље.

Нажалост, право на ову картицу немају пензионери који нису корисници Фонда ПИО Србије односно који су пензије стекли у Хрватској, БиХ и другим државама региона (Словенија, Црна Гора и Македонија) и немају радног стажа у Србији.

Линта тражи да Влада донесе одлуку да и пензионери који су пензије стекли у Хрватској, БиХ и другим државама региона имају право на нове пензионерске картице. Пензионери, родом из Хрватске, БиХ и других држава региона су оправдано огорчени, незадовољни и разочарани јер су и они држављани Србије. Они своје пензије троше у Србији и савјесно испуњавају своје обавезе према држави као и сви остали пензионери. Влада треба да има једнак однос према свим пензионерима а не да прави разлику међу њима.

У Београду, 13. август 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар