АКТУЕЛНО:

Линта тражи хитан састанак са премијерком Брнабић на тему рјешавања стамбеног питања 383 прогнаничке породице на Новом Београду и у насељу Овча

Поштована госпођо Брнабић,

Тражим од Вас да хитно примите на састанак представнике 383 прогнаничке породице са подручја Града Београда и мене с циљем  да се коначно ријеши њихово стамбено питање.

Добро Вам је познато да су у питању прогнаничке породице за које је, на основу јавних позива из 2018. и 2019. године, одређено да се изграде 383 стана, односно  133 стана на Новом Београду и 250 станова у насељу Овча. Изградња 250 станова у Овчи је почела у другој половини прошле године и радови су одавно завршени. Апсолутно је неприхватљиво и несхватљиво да изградња 133 стана на Новом Београду није још ни започела а прошло је скоро пет година од јавног позива из 2018. године.

Тражим поново од Вас да Влада испуни праведне захтјеве прогнаничких породица: прво, да се из буџетске резерве хитно издвоје средства у висини седам милиона евра за израдњу 133 стана у улици Др. Ивана Рибара на Новом Београду;  друго, да Јединица за управљање пројектима (ЈУП) или друга институција распише јавну набавку и да се изабере извођач радова; треће, да Град Београд коначно објави финалну листу 383 прогнаничке породице које су добиле станове и да се 250 прогнаничких породица усели у станове у насељу Овча.

Прогнаничке породице су на ивици живаца и на измаку снага. Осјећају се понижено, огорчено и разочарано због неодговорног односа надлежних иституција према њиховом горућем проблему. Због  великог пораста цијене кирије везано за изнајмљивање станова наведене и многе друге породице се налазе у неиздрживој егзистенцијалној ситуацији.

С поштовањем,

У Београду, 04. април 2023. године

                                                        Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик

                                                                                                      Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар