АКТУЕЛНО:

Ливно: Српски повратници без основних услова за живот због небриге федералних власти

Српски повратници у селима код Ливна живе без воде, пута, продавнице, обновљених кућа, јер градске и федералне власти немају слуха за њихове проблеме, рекао је Срни предсједник Скупштине Удружења „Огњиште“ из Губина код Ливна Недељко Вуковљак.

Он је навео да српски повратници у Ливањском пољу немају комуникацију са властима у Ливну, као и федералним институцијама.

– Нико са нивоа Федерације БиХ за 28 година од рата није обишао српске повратнике у Ливањском пољу, а живимо без воде, купујемо цистерне воде из Ливна, нису нам обновљене куће, асфалтирани путеви, нема подршке кроз набавку механизације, помоћи у пољопривреди и сточарству – рекао је Вуковљак и додао да све то зауставља и отежава повратак.

Према његовим ријечима, Срби који су се вратили у Ливањско поље муку муче и са егзистенцијом.

– Повратак би олакшала и подршка кроз механизацију која би била намијењена пољопривреди, али исто тако задруга преко које би становништво могло да продаје своје производе – рекао је Вуковљак и додао да је Ливањско поље погодно и за пчеларство и сточарство.

Он је навео да је путна инфраструктура веома битна за повратак и повратнике.

– Регионални пут који спаја Босанско Грахово са Ливном, а пролази кроз села Сајковић, Губин, Прово и Чапразлије је макадамски. Ми чак немамо ни продавнице, организовани превоз, а лоша је и здравствена заштита – рекао је Вуковљак и додао да је лош и сигнал за мобилну телефонију.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар