АКТУЕЛНО:

Љепојевић: Како народ који је доживио геноцид може бити геноцидан

Милан Љепојевић, аутор књиге „Наоружавање истином“ упитао је како је могуће да један страдалнички народ, какав је српски, који је доживио геноцид у Независној Држави Хрватској /НДХ/, 50 година послије буде оптужен за геноцид.

Љепојевић је упитао како је могуће да српски народ, који је у два свјетска рата био савезник са Великом Британијом, Француском и САД, послије 50 година доживи такву сатанизацију од тих савезника.

На промоцији своје књиге, која је преведена на руски језик, он је истакао да свијет, нажалост, никада није сазнао за геноцид који је извршен над Србима у НДХ на начин како се знало о страдању Јевреја.

„Књига анализира контекст друштвених односа током 20. вијека и 20 година овог вијека са посебним освртом на геноцид које су усташе извршиле над српским народом и фалсификовањем Дејтонског споразума“, рекао је Љепојевић новинарима у Бањалуци.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је књига „Наоружавање истином“ дио Љепојевићеве едиције о актуелним политичким дешавањима и ономе шта су основне политичке идеје Републике Српске.

„Учинићемо додатне напоре да и нека друга његова дјела, али и осталих аутора из Републике Српске, буду преведена не само на руски, већ и друге језике“, рекао је Додик.

Осим Додика, промоцији књиге присуствовали су и премијер Српске Радован Вишковић, амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов и остали гости из јавног и културног живота Српске.

Промоција је одржана у Руском центру „Руски мир“ у Бањалуци.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар