Лучић: Увести струју српским повратницима у село Липа

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је Срни да се српски повратници у село Липа код Бихаћа суочавају са бројним проблемима, а један од њих је и питање електроснабијевања које мора бити ријешено.

Он је истакао да треба радити на одрживом повратку српских повратника и додао да је забрињавајућа чињеница да је прије рата у Бихаћу живјело 20.000 Срба, а данас их је свега 56.

Лучић је навео да у селу Липа повратници немају струју, док је тај проблем ријешен у мигрантском кампу „Липа“.

– Настојаћемо да се обезбиједи електрична енергија у српском селу Липа кроз помоћ и подршку федералног министарства и Републичког секретаријата за миграције и расељена лица – рекао је Лучић, који је данас боравио у посјети Бихаћу на позив српских повратника.

Он је најавио да ће сљедеће седмице бити обављени разговори са представницима Електродистрибуције да се прикључи струја српској породици Гогић која живи у близини мигрантског кампа „Липа“.

Лучић каже да је разговарано и о проблему путне инфраструктуре у мјесној заједници Мартин Брод, гдје, такође, живе српски повратници.

Приликом посјете Бихаћу, Лучић је обишао парохијски дом и православну Цркву Вазнесења Господњег која је у протеклом периоду била оскрнављена, те најавио да ће покушати да обезбиједи средства за помоћ овом храму.

Лучић је састанак са градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем оцијенио продуктивним.

Представници Удружења „Липа“ истакли су током сусрета са Лучићем да постоје индиције о повратку око 300 српских породица.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар