Мирко са Баније 13 месеци живео у два контејнера, а онда су и они изгорели

Старац са Баније (76), из села Ровишка, опет је остао без смештаја и свега осталог након што су му изгорела два контејнера, стамбени и санитарни, које је користио после разорног земљотреса који је то подручје погодио крајем 2020. године.

Заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић рекла је да су ти контејнери за месец-два живота, а не већ 13 месеци.

– Још једна трагедија на Банији, у селу Ровишка изгорела су два контејнера Мирка Дивјакиње, који на сву срећу није био унутра. Нажалост, остао је без свега, али хвала Богу, Мирко је жив и здрав. Остао је апсолутно без свега, ужас – испричала је Митићева.

Пожар је избио јуче у послеподневним часовима, а из полицијске управе сисачко-мославачке су навели да ће данас бити обављен увиђај, преносе хрватски медији.

На Фејсбук страници „Људи за људе“, где је најављена акција помоћи, истакнуто је да људи на Банији више од годину дана живе у „лименим кутијама“, а постављено је и питање да ли ће неко негде чути да то није нормално.

„Остала је жива глава. То је најважније! Стиже нови контејнер! Хладњак, замрзивач, телевизор, веш машина – то нам исто треба за господина Мирка. Молимо вас сто се одјеце тиче немојте претјеривати јер немамо гдје складиштити. Хвала. Број ципела 45, одјећа XЛ. Видимо се сутра пред Бооксом.“ – позивају из иницијативе Људи за Људе.

Тужан одлазак бака Љубе

Недавно се слична трагедија догодила у Глини када се запалила кућа баке Љубе Обрадовић. Она није била пронађена, а полиција је после увиђаја саопштила да су на месту пожара пронађени фрагменти који својим изгледом подсећају на кости људског порекла.

Нема коментара

Напишите коментар