Мандић и Кнежевић са руским амбасадором: Упознали Масленикова са политичком ситуацијом у земљи и својим очекивањима поводом Закона

Посебан сегмент разговора Мандића и Кнежевића с руским амбасадором био је посвећен побољшању односа двије доказано пријатељске државе, Црне Горе и Русије.

Лидери Демократског фронта, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, састали су се данас са Изванредним и Опуномоћеним амбасадором Руске Федерације у Црној Гори, Њ. Е. Владиславом Владиславовичем Маслењиковом.

Мандић и Кнежевић су у пријатељској атмосфери амбасадору Маслењикову изложили своје виђење актуелне политичке ситуације у Црној Гори, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Лидери ДФ-а су посебно указали на чињеницу да велика демократска побједа народа Црне Горе, извојевана на мирним изборима 30. августа, представља и историјски искорак ка укупној демократизацији Црне Горе, и да очекивања грађана у том правцу треба да буду испоштована.

Посебан сегмент разговора Мандића и Кнежевића с руским амбасадором био је посвећен побољшању односа двије доказано пријатељске државе, Црне Горе и Русије, што у свјетлу новог и ширег отварања Црне Горе према Европи и свијету, а самим тим и према Руској Федерацији, треба да буде један од спољнополитичких приоритета, уз међусобно уважавање двију држава и њихових позиција у међународним оквирима.

Мандић и Кнежевић су амбасадора РФ упознали и са својим очекивањима поводом Закона о слободи вјероисповијести, конкретно са спорним члановима тог Закона, којима је било иницирано одузимање имовине Митрополије црногорско-приморске. Тим поводом су исказали реална очекивања да ће ово питање бити ријешено у најскоријем времену, закључено је у саопштењу ДФ-а.

Преузето: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар