АКТУЕЛНО:

Мандић: Не пристајемо да се борба против вируса претвори у обрачун са опозицијом и СПЦ

Црногорска полиција уручила је митрополиту Амфилохију и посланику Демократског фронта Андрији Мандићу позив да се јаве Тужилаштву због присуствовања сахрани историчара Влада Јовићевића. Митрополит Амфилохије је рекао да се неће одазвати позиву тужилаштва на саслушање, јер, како је навео, има своје обавезе. И Андрија Мандић за Први програм Радио Београда каже да се неће јавити Тужилаштву.

Андрија Мандић је за Радио Београд 1 рекао да је као српски политичар и човек који жели да се опрости од „једног од највећих синова нашег народа у Црној Гори, био на том последњем испраћају, где је била само породица Јовићевић, монаштво и свештенство“.

„Био сам и ја, али се породични испраћај главе породице претворио на крају у једну врсту скандала, јер је режим Мила Ђукановића одлучио да митрополиту Амфилохију и мени уручи позиве да се хитно јавимо у полицијску станицу на Цетињу како би нам одредили наводно неке мјере и како би нас наводно саслушали“, рекао је Мандић.

Позвани су, како би, напомиње, наводно тужилац утврдио шта смо то све ми прекршили у овом времену борбе против корона вируса.

„Наравно да је митрополит, и свакако, ја сам пратећи ту његову вољу и свакако исто доживљавајући да не желим да будем понижен, као што није желио ни митрополит. Саопштили смо да нећемо одмах ићи на Цетиње, и да нећемо поштовати такав један притисак од стране режима. Ми ћемо скренути пажњу грађанима да не пристајемо да се ова борба против вируса, борба против короне претвори у обрачун са опозицијом, и обрачун са Српском прваославном црквом“, нагласио је Мандић.

Додаје да је тај обрачун са СПЦ „почео и раније кроз изгласавање оног Закона о такозваној слободи вјероисповести. Али имамо сада ову причу о вирусу и хоће да се наметне као прича о борби против СПЦ“.

Вест преузета са: РТС

Нема коментара

Напишите коментар