АКТУЕЛНО:

Матија Бећковић за КИМ: Косово и Метохија су изгубљени, али нам га траже

Мислим да ће Матијин пример подстаћи многе друге да своју пажњу, мисао и све што поседујемо усмеримо ка томе да сачувамо наше Косово и Метохију – навео је у изјави владика Теодосије.

Приход прикупљен на вечери поезије Матије Бећковића крајем прошле године, директор Звездара театра Душан Ковачевић и пјесник Матија Бећковић данас су у Звездара театру уручили владики рашко-призренском Теодосију. Приход је намијењен Косову и Метохији. Вече са Матијом је традиционални добротворни програм у Звездара театру преко 20 година,пишу „Вести онлине“.

Свих претходних година приход је дарован онима којима је помоћ била најпотребнија.

Наш славни песник Матија Бећковић каже да нема ништа лепше и радосније него да се новац љубитеља поезије неком дарује.

– Коме би то било природније и примереније него владики рашко-призренском Теодосију за светиње Косова и Метохије! Косово је дело поезије и ко воли и брани поезију, воли и брани Косово. Косово је изгубљено, али нам га траже, а песници су отпевали своје, али их се тирани још боје – казао је он.

Захвалио се Звездара театру који га је, како каже, већ 22. пут учинио добротвором.

– Има дародаваца са више пара, али чистијих пара нема од оних добијених за поезију и дарованих за Косово – казао је Бећковић.

Своју захвалност исказао је и владика рашко-призренски Теодосије у писаној изјави медијима, јер је био спречен да се сретне са новинарима у Звездара театру.

„Веома смо благодарни нашем драгом пријатељу господину Матији Бећковићу који је посетио Призренску богословију и лично се уверио како наши ученици и професори живе и раде. Такође смо благодарни што је одвојио овај приход Призренској богословији. То нам даје обавезу, али нас и охрабрује да истрајемо на нашем путу који данас није нимало лак и да опстанемо на тим нашим светим просторима“, пише у изјави владике рашко-призренског.

Владика Теодосије наводи да би био задовољнији када би „што више наших људи било срцем присутно на Косову и Метохији, ако то нису или не могу да буду физички“.

– Мислим да ће Матијин пример подстаћи многе друге да своју пажњу, мисао и све што поседујемо усмеримо ка томе да сачувамо наше Косово и Метохију – навео је у изјави владика Теодосије.

Преузето са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар