Милан Кнежевић нападнут у Црној Гори: Вређали га на националној основи па насрнули и физички

Председник Демократске народне партије, један од лидера Демократског фронта и председник Одбора за безбедност и одбрану Скупштине Црне Горе Милан Кнежевић нападнут је данас на подгоричком аеродрому, преносе медији.

Три особе прво су вређале Кнежевића на националној основи, а након тога физички насрнули на једног од лидера ДФ-а. Кнежевић је пријавио случај и поднео кривичну пријаву против нападача.

„У пратњи возача и једног члана обезбеђења дошао сам на аеродром да сачекам супругу која је допутовала из Београда. На паркингу, док сам седео у аутомобилу, пришао је један младић из аутомобила цетињских регистрарских ознака и почео са салвом увреда и негативних коментара на мој рачун. Младић кога никад у животу видео нисам нити имао контакт с њим. Након вербалног напада на мене, спустио сам стакло и питао га какав је проблем, а он је наставио да ме вређа“, рекао је Кнежевић новинарима испред Центра безбедности Подгорица.

Казао је да су његов возач и он проценили да може доћи до физичког контакта и да може бити физички угрожен.

„Имајући у виду да сам јуче на Фејсбуку добио претњу да је права срећа што сам сам још увек жив, јер сам непријатељ Црне Горе и због тога што сам на разним порталима таргетиран као непријатељ Црне Горе и сарадник разних служби, мој возач је реаговао правовремено и зауставио је физички напад на мене и ја му се захваљујем, јер не знам како се то могло завршити“, навео је Кнежевић.

Оценио је да се ради о политички мотивисаном нападу, јер тог младића, како је истакао, никада није видео.

„Посебно желим да истакнем да ничим нисам испоровоцирао инцидент него сам максимално покушао да га избегнем, јер је то вербално вређање и добацивање трајало много дуже него што сам ја реаговао“, додао је Кнежевић, преноси РТЦГ.

Како незванично сазнаје портал „ИН4С“ нападач је Цетињанин Иван Гардашевић са Цетиња, запослен у коцкарници Хотела Сплендид.

Током саслушања у Центру безбедности Гардашевић је говорио да је Црногорац и да се са њим не може тако поступати, преноси портал „ИН4С“.

Дачић: Напад је последица вишегодишње антиспрске кампање

Министарство спољних послова најоштрије осуђује напад на националној основи на Милана Kнежевића, једног од лидера српског народа у Црној Гори, изјавио је данас министар Ивица Дачић.

Дачић је оценио да је то последица вишегодишње антиспрске кампање коју, како каже, континуирано воде поједине политичке партије и државни функционери у Црној Гори.

„У интересу добрих односа Србије и Црне Горе и српског и црногорског народа јесте да државни органи у најбржем могућем року идентификују и казне починиоце овог дела“, рекао је Дачић за Танјуг.

РТ Балкан
Нема коментара

Напишите коментар