МИЛАНОВИЋ ПРЕТИ СРБИЈИ И УСЛОВЉАВА: Изаберите, ЕУ или Русија

Председник Хрватске Зоран Милановић је, поводом текста мађарске владе у ком је позив ЕУ да прими Србију, изјавио да Србија треба да испуни услове за улазак у Унију и да одлучи да ли је за ЕУ или Москву. Ако је наш пут у ЕУ, пут лечења хрватских фрустрација и одрицање од својих пријатеља, боље да и не идемо у ЕУ, сматра министар Александар Вулин.

„Србија треба да испунити услове, треба да одлуче јесу ли за ЕУ или су за Москву. Немам ништа против Москве, али треба одлучити Брисел или Москва, а то садашња власт у Србији тешко апсолвира и ту ће бити потребно да буде јасна“, рекао је Милановић, објавила је његова прес-служба.

Он је додао да је „стварно бизарно да премијер једне мале државе објављује такве манифесте“.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поставио је питање – колика је то Хрватска када може да дели лекције.

„Ако Милановић брани Орбану да мисли зато што је премијер “мале“ земље, поставља се питање, а колика је то Хрватска када може да дели лекције. Биће да је Милановић добио комплекс величине, јер говори у туђе име и само се надам да није у питању Немачка, таква игра је у прошлости лоше завршавала“, рекао је Вулин.

Он је рекао и да га није брига шта чланови ЕУ мисле једни о другима, али му је важно када се помиње Србија.

„Хрватска би да условљава Србију несталима, признањем геноцида, разним извињењима, а сада и одрицањем од пријатеља, овај пут од Русије. Ако наш пут у ЕУ почиње лечењем хрватских фрустрација, наставља се одрицањем од својих пријатеља, а завршава се напуштањем себе, онда је боље да и не идемо у ЕУ. Ако наш пут у ЕУ води преко понижења пред лажима о Сребреници и ћутањем пред истином о Јасеновцу, онда је праведно да Србија крене својим српским путем“, указао је Вулин, саопштио је Покрет социјалиста, а пренео Танјуг.

Влада мађарског премијера Виктора Орбана платила је у загребачком „Вечерњем листу“ оглас под насловом „О будућности Европске уније“ са седам предлога, међу којима је и став званичне Будимпеште да Србију треба примити у ЕУ, што је изазвало бурна реаговања у хрватској јавности, а Министарство спољних и европских послова је саопштило да Хрватска не дели став Мађарске.

intermagazin.rs
Нема коментара

Напишите коментар