Милојевић: Листа ’’Остајте овдје – Заједно за наш Мостар’’ има подршку Српске и Србије

Носилац листе ’’Остајте овдје – Заједно за наш Мостар’’, са којом на локалним изборима у Мостару 20. децембра наступа коалиција СНСД и СДС уз подршку свих српских удружења, Велибор Миливојевић изјавио је да ова јединствена листа има подршку Републике Српске и Србије и да очекује велику подршку Срба Мостара, али Мостараца у Србији, Црној Гори и иностранству.

’Задовољство ми је да се постигло јединство око јединствене листе и мене као носиоца. Ови избори нису пресудни само за Мостар већ и за српску заједницу у Мостару и зато ћемо се потрудити да по први пут након рата Срби добију легитимне представнике у Градском вијећу Мостара’’, каже Миливојевић који је рођени Мостарац и љекар специјалиста хирург.

Он истиче како ће се Листа ’’Остајте овдје – Заједно за наш Мостар’’ залагати за интересе српског народа у Мостару не угрожавајући било кога. ’’Залажући се за интерес српског народа не желимо да угрожавамо било кога. Ми желимо боље нашој заједници у бољем Мостару. Кроз наше дјеловање желимо да покажемо да српска заједница може бити фактор стабилност, те кроз своје просперитетне и конструктивне идеје покретачка снага обнове и изградње Мостара, бољег и љепшег за све’’, наглашава Миливојевић.

Он истиче да ће представници Листе ’’Остајте овдје – Заједно за наш Мостар’’ кроз своје дјеловање показати да неће бити само сервис Срба већ свих Мостараца који воле свој град.

’’Желимо да сви у себи пронађемо оно најбоље и најпозитивније стављајући акценат на то да направимо Мостар као културни, туристички и административни центар на понос свих нас. Сигуран сам да ће након ових избора Мостар кренути ужурбаним процесом обнове и развоја, а на свима нама који будемо изабрани биће велика одговорност да тај посао обавимо најбоље што можемо’’, наводи Миливојевић.

На састанку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и представника изборног штаба Листе ’’Остајте овдје – Заједно за наш Мостар’’ у који су окупљени мостарски одбори СНСД-а и СДС-а, те сва српска удружења, који је одржан у уторак у Мостару, усаглашено је да Миливојевић буде носилац листе на којој ће се окупити љекари, професори, студенти како би, по први пут након рата, покушали прећи изборни праг.

Избори у Мостару нису одржани од 2008. године због дугогодишње немогућности да се постигне договор око измјена Изборних правила која су уз помоћ међународне заједнице коначно усаглашена и усвојена у Парламенту БиХ у јулу ове године.

 

Нема коментара

Напишите коментар