Министар Благојевић рекао Линти да ће изградња 133 стана на Новом Београду почети у децембру ове године

Поштоване  породице,

Подсјећам да је Скупштина Србије крајем  јула усвојила Закон о потврђивању Оквирног споразума о зајму између Банке за развој Савјета Европе и Републике Србије – Зајам са финанснирање јавног здравственог сектора.  Ради се о зајму у висини 200 милиона евра. Од наведеног износа седам милиона евра биће опредијељено за изградњу 133 стана.за прогнаничке породице.

Дана 26. августа разговарао сам са министром за јавна улагања Марком Благојевићем који ми је рекао да Административни комитет Банке за развој Савјета Европе у Паризу треба да крајем септембра званично одобри, раније постигнут договор,  да ће седам милиона евра бити издвојено за изградњу 133 стана.

Када Административни комитет званично одобри наведени потпројекат Министарство за јавна улагања ће почетком октобра расписати јавну набавку за избор извођача тј. фирме која ће бити изабрана да изгради станове за прогнаничке породице на Новом Београду.

Према министру Благојевићу процедура јавне набавке траје око два мјесеца.  Министар Благојевић је јасно рекао да  ће изградња 133 стана на Новом Београду почети у децембру ове године.

С поштовањем,

У Београду, 26. август 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона

 и народни посланик

Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар