Миодраг Линта изабран за предсједника Савеза Срба из региона на изборној скупштини

Савез Срба из региона је на Изборној скупштини одржаној у суботу 05. децембра 2015. године изабрао за предсједника Савеза Срба из региона Миодрага Линту. Нови предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта био је једини кандидат. Досадашњи предсједник Савеза Срба из региона Миле Шапић пожелио је новом предсједнику  успјешан рад у наредном периоду. Изборна скупштина Савеза Срба из региона је усвојила Програмска начела и Програм. Савез Срба из региона жели да окупи грађане Србије који су родом  и поријеклом из бивших југословенских република, али и друге заинтересоване грађане.

Савез Срба из региона је политичка организација која се залаже да  Срби у региону западног Балкана буду државно и национално питање у Србији. Сматрамо да Србија треба са пуном пажњом да се посвети том проблему и унапређењу права Срба из региона која су у већини угрожена. Најтежа ситуација је у Хрватској и Федерацији БиХ гдје су Срби деведесетих година доживјели етничко чишћење и велика страдања.

Савез Срба из региона се залаже да се грађанима који су родом или поријеклом из република бивше Југославије и свим другим оштећеним грађанима Србије активно помогне у повратку  одузетих имовинских, стечених и бројних других права, исплати ночвана накнада за уништену или отету имовину, успоставе исти стандарди у суђењима за ратне злочине и коначно ријеши питања несталих лица.

Савез Срба из региона се залаже да надлежне државе институције активним дјеловањем помогну прогнаним Србима, који су још увијек подстанари или живе у лошим условима, да што прије ријеше своје стамбено питање, као и друга питања, у процесу интеграције. Такође, желимо помоћи грађанима у рјешавању имовинско-правних, комуналних и других проблема у избјегличким насељима која су изграђена у Србији од деведесетих година прошлог вијека.

Савез Срба из региона жели да допринесе изградњи национално утемељеније, економски напредније, боље и праведније Србије. Окренути смо будућности и очувању традиционалних националних, духовних и културних вриједности. Због тога желимо да у својим редовима окупимо способне, угледне и поштене људе, као и велики број младих и енергичних чланова који су спремни да својим ангажовањем допринесу остварењу прокламованих циљева наше организације.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар