АКТУЕЛНО:

Поводом претњи које је доктор Опште болнице у Вуковару Владимир Хорватић упутио предсједнику СДСС-а Војиславу Станимировићу Савез Срба из региона издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Савез Срба из региона најоштрије осуђује бруталне претње које је доктор Опште болнице у Вуковару Владимир Хорватић упутио путем фејскуба предсједнику СДСС-а Војиславу Станимировићу. Наведеним текстом Хорватић шири мржњу, страх и нетолеранцију, не само према Станимировићу, него и према српској заједници у Хрватској. У последње три године у Хрватској је идентификован велики број примјера говора мржње и ширења националне нетрпељивости који, нажалост, нису санкционисани.

Савез Срба из региона позива надлежне органе у Хрватској да реагују у складу са законом и процесуирају Хорватића. Такође, позивамо хрватске политичке странке, прије свега Хрватску демократску заједницу, јавне личности и новинарска удружења да јавно осуде наведени текст Владимира Хорватића и затраже да тужилаштво и судови коначно почну да кажњавају појединце и групе који крше међународне конвенције, Устав и законе којима се штите људска права и људског достојанства свих грађана Хрватске без обзира на националну припадност.

Савез Срба из региона подсјећа да је Влaдимир Хорватић на свом фејбук профилу написао слиједеће „ Мајку ти јебем четничку, и уста крвава, ти ћеш ми одлучивати о мандатима у хрватски Сабор, а ликовао си 19.11.1991. године…И сад ћеш ми ти, СДСС и ваш подмладак СДП, одлућивати о Хрватској. Вани сам кукавица, ал дођи ми у Болницу Вуковар данас, да ти се крви напијем из три прста, сдповска четничка. Овије није претња, него твоја пресуда“.

                                                                                                Предсједник Савеза Срба из региона
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар