ivan-zvonimir-cicak

Поводом изјаве предсједника Хрватског хелсиншког одбора Ивана Звонимира Чичка да су Срби у Хрватској заштићени као поларни медвједи Савез Срба из региона издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Савез Срба из региона оцјењује скандалозном и лицемјерном изјаву предсједника Хрватског хелсиншког одбора Ивана Звонимира Чичка да су Срби у Хрватској заштићени као поларни медвједи. Иван Звонимир Чичак добро зна да су преостали Срби грађани другог реда јер су дискриминисани од стране надлежних државних органа и у дијелу законодавства. Хрватска одбија да Србима врати отета имовинска и стечена права, да исплати новчану накнаду за уништену имовину, да казни одговорне за убијства српских цивила и војника и рјеши питање несталих лица.

Савез Срба из региона подсјећа јавност да је Хрватски хелсиншки одбор (ХХО) навео у свом извјештају из 2010. године да је током и послије злочиначке  акције „Олуја“ убијено 677 српских цивила а досад, изузев два случаја, нико није процесуиран. Позивамо предсједника ХХО Ивана Звонимира Чичка да јавно одговори шта је учинио да Хрватска казни налогодавце и починиоце бројних злочина над припадницима српског народа?  Одговор је јасан: није учинио ништа јер је Хрватска и даље једина држава Европске уније у којој се славе ратни злочинци.

Предсједник Савеза Срба из региона
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар