Митрополит Јоаникије: Требаће нам доста времена да превазиђемо подјеле

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је, послије устоличења у Цетињском манастиру, да се на Цетињу могло видјети доста подјела које су, како каже, вјештачки изазване.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас да ће нам „требати доста времена да превазиђемо ове подјеле“.

Јоаникије је, након што је устоличен у Цетињском манастиру, казао да се на Цетињу могло видјети доста подјела које су, како каже, вјештачки изазване.

– Ми смо чинили све да их не буде, али требаће нам доста времена – навео је митрополит.

– Вашим доласком и дијелећи забринутост показали сте велику љубав према цијелом народу Црне Горе – навео је Јоаникије у обраћању патријарху српском Порфирију.

Митрополит је поручио и да неће причати о мукама, већ ће, како каже, заблагодарити Богу, једином истинитом творцу свега видљивог и невидљивог.

Према његовим ријечима, Митрополија црногорско-приморска била је и остала један од најјачих стубова у великој одуховљеној грађевини СПЦ кроз цијелу њену историју.

– Заблистала је светошћу њених архијереја, лепотом њених светиња и непрекидног уметничког стварања – рекао је устоличени митрополит Јоаникије. Нисам дошао да ми служе, него да служим – рекао је митрополит Јоаникије.

У говору је поменуо претходне црногорске митрополите, са највећим нагласком на вишедеценијског митрополита Амфилохија.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар