Патријарх Порфирије: Неки људи су чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком

Патријарх Порфирије завршио је дводневну посету Црној Гори речима да ту земљу напушта двоструких осећања – срећан што су извршили дело Цркве и устоличили митрополита по вољи Цркве и народа, и тужан јер су тај чин поједини желели да спрече снајперском пушком.

На Инстаграм налогу патријарха објављене су фотографије на којима се види да су га испратили митрополит Јоаникије и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

Уз фотографије, патријарх је у опису навео да се растаје, уз наду да то неће бити задуго, с том благословеном земљом и народом, али са двоструким осећањима.

„Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску цркву. Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком“, навео је патријарх Порфирије на Инстаграм налогу.

Захвалио је свима и изразио жаљење свима који су на било који начин повређени и замолио их за опроштај.

„Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу“, навео је Порфирије.

Преузето са: РТС

Нема коментара

Напишите коментар