На молбу Линте представник Амбасаде Србије у Загребу посјетио и крајишку Српкињу Милену Борјан у затвору у Шибенику

На молбу предсједника Савеза Срба из региона и народног посланика Миодрага Линте представник Амбасаде Републике Србије у Загребу Срђан Недељковић посјетио је данас и крајишку Српкињу Милену Борјан у затвору у Шибенику гдје се налази од 30. августа због скандалозне и етнички мотивисане одлуке општинског суда у Шибенику. Посјету је одобрило Министарство спољних послова Србије.

Линта је тражио да Амбасада Србије у Загребу пружи Милени Борјан сву неопходну помоћ и заштиту. Милена Борјан је током посјете рекла конзулу Срђану Недељковићу да нема примједби на третман у затвору. Он се захвалила конзулу Недељковићу на посјети и бризи за њу. На молбу Милене конзул Недељковић је позвао њеног оца Луку Борјана који живи у Београду. Такође, и ја сам позвао Луку Борјана и разговарао с њим.

Милени Борјан је од стране судије у Шибенику, као и нешто раније Рајку Лалићу,  изречена мјера задржавања од 15 дана, у периоду од 30. августа до 13. септембра. Према информацији конзула Недељковића  очекује се да ће Милена Борјан 13. септембра бити пуштена на слободу тј. да ће јој бити изречена казна затвора од 15 дана, у коју ће бити урачунато вријеме проведено у притвору.

У Београду, 07. септембар 2023. године

 

Информативна служба

Савеза Срба из региона

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар