На Васкрс, осванула хрватска застава у Суботици

У Суботици васкршње јутро је било бурно. У насељу Прозивка мушкарац И.М. (51) на својој тераси је окачио хрватску заставу. Грађани Суботице су убеђени да ова провокација није случајна, баш на свети празник Васкрс, и самим тим су још више огорчени.

Поменути Суботичанин, није се зауставио само на застави, него је пуштао и србомрзачке пјесме Марка Перковића Томпсона, и на тај начин још више узнемирио своје комшије и суграђане, јер је овај извођач познат по величању усташтва.

Претпоставља се да је поменути И.М. рачунао на полицијски час, и да је на тај начин заштићен од посљедица за своје поступке, међутим на одушевљење Суботичана, полиција је брзо реаговала и скинула поменуту заставу, а против И.М. је поднесена кривична пријава за изазивање националне, вјерске мржње и нетрепељивости. Одређено му је задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Ово није усамљен случај, у Суботици се могла чути и Томпсонова пјесма на локалном радију, бодрили су се „коцкасти“ у дресовима репрезентације Хрватске, али и мајици са ликом усташког пјевача Томпсона, а прије само неколико мјесеци Суботичани су се запрепастили ликом тадашње предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић који је освануо на билборду.

У многим коментарима на друштвеним мрежема грађани Суботице су се запитали шта би се догодило да неко од Срба своју терасу украси српском заставом?

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Коментари
  • I zasto ovom ustaskom zlocincu nije ispisano puno ime i prezima, sa 51 godinu mislim da je punoljetan

    понедељак, 20. април 2020.

Напишите коментар