Након 30 година богослужења ће се одвијати у новом храму Св. Спиридона у Петрињи

Помоћу Покрајинске Владе Војводине, Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије и добровољним прилозима вјерног народа успјешно се приводие крају грађевински радови за ову годину на храму Св. Спиридона Чудотворца у Петрињи.

„Нескромно констатујемо да смо без обзира на све друге активности које смо реализовали или били укључени у њих, као и на тешку ситуацију у којој се након земљотреса сви налазимо, ипак успјели да приведемо крају планиране радове и створимо минималне услове за несметани богослужбени живот. Стога вас са радошћу обавјештавамо да ће се након пуних 30 година служења у привременим богослужбеним просторима, убудуће сва богослужења одвијати у нашем новом храму.“ – рекао је парох петрињски отац Саша Умићевић те додао:

Милошћу Божијом и молитвеним заступништвом нашег небеског заштитника – Св. Спиридона, након пуне три деценије отварамо врата храма који се из пепела диже, једногласно кличући „како је дивно Господе када храм васкрсава“. Имајући своју богомољу, и ми као припадници српске православне заједнице од данас постајемо део тековине савременог друштва, под чијим сводовима ћемо узносити молитве да се ратна разарања (кроз која је храм Св. Спиридона прошао 1941. и 1991.) никада и никоме више не догоде.“

У току последњих нешто више од месец дана извршени су радови на изради подне хидроизолације, глазуре и глетовања. Такође, израђен је иконостас, Часна трпеза, жртвеник, те су купљена два звона.
У наредном периоду предстоје радови на наношењу боје, постављању мермерних и гранитних подних облога, осликавању иконостаса, као и опремању унутрашњости храма.

Зато позивамо све људе добре воље да се укључе и својим прилозима помогну завршетак радова на унутрашњем уређењу наше петрињске светиње.

Како помоћи изградњу храма Светог Спиридона

Ваш прилог можете уплатити на сљедећи жиро рачун:
ОТП банка дд ИБАН: ХР0824070001188020310
БИЦ: ОТПВХР2X
Црквена опћина Петриња
Владимира Назора 13 Петриња
са назнаком – За храм Св. Спиридона

За све додатне информације можете се обратити протојереју Саши Умићевићу, надлежном пароху петрињском на емаил – саса.умицевиц@yахоо.цом, тел. 0038544-813-419, моб. 0038595-511-4669, месинџер, вибер. Фацебоок – Храм Светог Спиридона Петриња

Парохија петрињска
Нема коментара

Напишите коментар