АКТУЕЛНО:

Напад на српску породицу у Подгорици: Узвикивали „Србе на врбе“ и „смрт Србима“!

На породицу Златка Ракочевића, члана Нове српске демократије, јуче је извршен напад. Њихова кућа у подгоричком насељу Доњи Кокоти гађана је стакленим флашама, камењем и јајима, уз поклик „Србе на врбе“.

– Хвала мојим добрим комшијама Мирановићима и Ускоковићима што су ми јајима и камењем гађали кућу док ми је муж у Морачи. То вам очигледно није било довољно, па сте и стакленом флашом гађали. Моје добре комшије, хвала вам. Ја и моја беба Јулијана која за пар дана пуни шесте мјесеци, вам захваљујемо од срца и осјећамо се сигурно у својој кући и држави. Хвала вам што сте извршили напад на нас уз поклике „Србе на врбе“ носећи заставе Црне Горе и разне горе наведене реквизите. Патриотски, нема што. Захваљују вам се и моји свекар и свекрва од 80 и кусур година који су наливали врт, и који су могли бити повријеђени. Хвала вам – објавила је на свом Фејсбук профилу Јована Ракочевић.

 

Како се сазнаје, породица Ракочевић је подигла и пријаву против нападача.

Ракочевићевићева је за ИН4С рекла да је аутоматски позвала полицију, те да су били коректни и одрадили свој посао.

– Дјеца и пар одраслих момака из комшилука су организовано у мајицама и са заставама с црногорским мотивима малтене извршили пуч на нашу кућу јер смо Срби – рекла је Ракочевићева.

Она је истакла да су отприлике пола сата правили буку и пјевали и ударали палицама о канте, те да су имали импровизоване бубњеве.

– Ја, пошто сам била сама у кући, нисам ни сконтала шта се дешава, чула сам, али сам игнорисала, јер није моје да се мијешам у шта народ ради. Видјела сам с прозора њих 15-ак или 20-ак, али ни на крај памети да су организовани дошли нас да малтретирају! Е кад су почели да гађају, звала сам полицију. Шокирана сам – рекла је она.

Ракочевићева је реклча да им се није, на срећу, ништа догодило али сама помисао, како каже, да се ово десило ту гдје јој живе свекар и свекрва, као и она с мужем и малим дјететом је више него поражавајућа.

– Важно је да је ово из мржње урађено, пјевали су „Србија нема излаз на море“, „Ово овдје је наше“, „Идите за Србију, Србе на врбе, смрт Србима“, наглашава Ракочевићева.

 

 

 

Како наводи, она и њена породица се јавно декларишу као Срби.

– Немамо изгледа право ни да живимо. До сад се нисам нешто превише експонирала, ишла сам на литије, идем у цркву, али вјерујте да од сад ћу заиста да се борим за своја права, јер је ово превршило сваку мјеру – закључила је Јована Ракочевић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар