АКТУЕЛНО:

Обиљежен Видовдан у Требињу: Захвалност свима који су дали животе

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука и истакла да су овим окупљањем у Требињу показали јединство, да поштују важне датуме из прошлости и да су загледани у све оно што треба да се ради у будућности.

Цвијановићева је као чињеницу истакла да се овај важан датум обиљежава широм Републике Српске на различитим локацијама сваке године.

– То заправо показује нашу опредијељеност да покажемо поштовање управо у свим дијеловима Републике Српске према онима који су стварали Српску, бранили њену слободу, бранили наше право на живот и наше право на будућност – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је обавеза институција да поштују све оно важно из прошлости, али и да повеже прошлост са будућношћу и нађе прави пут.

– Сигурна сам да онда кад смо заједно и кад смо окупљени око заједничких интереса, а то је првенствено Република Српска, јака, стабилна, одговорна, која зна шта хоће, која може да организује свој живот, одговори на политичке, економске и сваке друге изазове, онда знам и да смо увијек ту да испунимо те циљеве – навела је Цвијановићева.

Она је захвалила свима који су дали своје животе, као и свима који су доносили тешке политичке одлуке у тешким временима у прошлости.

– Ово је дан да пошаљемо поруку да ћемо у будућности, једнако одговорно, гледати и носити се са свим изазовима које нам та будућност може донијети – поручила је Цвијановићева.

Након свете архијерејске литургије, цвијеће на споменик браниоцима Требиња положили су Цвијановић, премијер Радован Вишковић, делегације Народне скупштине, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, града Требиња и организација проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар