Народни посланик Миодраг Линта разговарао са групом грађана из општине Сомбор

Народни посланик Миодраг Линта примио је у Народној скупштини групу грађана из општине Сомбор, са којима је разговарао о иницијативи за отварање малограничног прелаза Станишић (Србија)–Каћмар (Мађарска).

Представници грађана Сомбора Владе Огар, Петар Мојзеш и др Веселина Пелагић упознали су Миодрага Линту са одлуком о покретању иницијативе за отварање граничног прелаза Станишић–Каћмар, коју су донеле Месна заједница Станишић и мађарска општина Каћмар, 2018. године. Ове две локалне самоуправе су још 2017. године потписале Споразум о сарадњи која обухвата, како институционалну сарадњу, тако и сарадњу удружења и привредних друштава Станишића и Каћмара. Тај споразум отворио је врата за покретање иницијативе за отварање граничног прелаза, навели су они. Месна заједница Станишић је ту одлуку упутила Граду Сомбору, који је требало даље да упути ка надлежном Министарству унутрашњих послова, али до тога није дошло и реализација пројекта отварања граничног прелаза је заустављена.

Миодраг Линта се у разговору са представницима грађана Сомбора сложио о важности реализације овог пројекта, јер би се отварањем граничног прелаза и директним повезивањем са Централном Европом и Европском унијом, оживеле месне заједнице у овом српском пограничном простору (Станишић, Кљајићево и Чонопља), чиме би се и мотивисали млади људи за останак на овим просторима.

Саговорници су се сложили да је битно да се у наредном периоду поново контактира управа Града Сомбора, како би се наставила неопходна процедура, а народни посланик Миодраг Линта је навео да ће у оквиру својих могућности и надлежности допринети што скоријој реализацији пројекта отварања граничног прелаза Станишић (Србија)–Каћмар (Мађарска).

Састанку са народним послаником Миодрагом Линтом присуствовали су: др Веселина Пелагић, Петар Мојзеш, Зорка Бербер, Петар Опачић, Миломир Икач, Драгица Ковачевић, Мирко Бјелић, Слободан Михајловић, Дарко Пајић, Владе Огар.

Народна скупштина Републике Србије

Нема коментара

Напишите коментар